Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova dva imena su kandidati za novog sportskog direktora u FK Sloboda

Preuzmite sliku

Nakon što je predsjednik UO FK Sloboda u ostavci Senad Mujkanović donio odluku o smjeni Denisa Karića koji je vršio funkciju sportskog direktora saznajemo ko su najozbiljniji kandidati za tu poziciju.

Prvi kandidat za mjesto sportskog direktora je Rizah Mešković, legendarni golman tuzlanske Slobode, splitskog Hajduka, holandskog AZ Alkmara i reprezentacije bivše Jugolsavije.

Za prvi tim tuzlanske Slobode Mešković je počeo nastupati sa nepunih sedamnaest godina.

Nakon završetka igračke karijere 2007. godine., Mešković se posvetio trenerskom pozivu, među ostalima vodio je i neke klubove u inozemstvu. Bio je član stručnog štaba reprezentacije bivše Jugoslavje na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine.

Također je bio član stručnog štaba mlade reprezentacije Jugoslavije koja je na SP-u u Čileu osvojila zlatno.

Rizah Mešković dugo vremena imao je angažman u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je trenirao brojne klubove kao i A i B reprezentacije.

U cijeloj nogometnoj karijeri, u onoj između stativa i trenerskoj, Rizah Mešković dobio je više priznanja od UEFA-e, FIFA-e i JNS-a.

Također, ima završeno za UEFA-inu “B”, UEFA-inu “A” i UEFA-inu “Pro” licencu

Drugi kanditat koji bi mogao postati sportski direktor FK Sloboda je Zlatan Nalić sin Mesuda Nalića, legendarnog desnog krila Slobode iz Tuzle koji je 24 puta nosio dres reprezentacije bivše Jugoslavije.

Podsjetimo Nalić je kao trener-konsultant sa mladom reprezentacijom Švedske 2015. godine. osvojio titulu prvaka Europe.

U igračkoj karijeri Zlatan je nastupao za tuzlansku Slobodu, grčki Panathinaikos, te švedske klubove Mjällby AIF i Motala AIF. Zlatanov sin Adi, također, nastavio je porodičnu tradiciju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje