Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova četiri igrača debituju za Zmajeve?

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u petak će, 22. avgusta objaviti spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice.

Zmajevi narednu utakmicu igraju na tuzlanskom stadionu Tušanj u prijateljskom susretu protiv Lihtenštajna, dok će potom na Bilinom Polju dočekati Kipar u okviru kvalfikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Sušić je u odnosnu na predhodni spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ostao bez Senijada Ibričića, Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića, koji su se oprostili od reprezentacije, pa će za novo okupljanje pozvati neka nova imena.

Prije svih, to je Sanjin Prcić, koji će gotovo pa sigurno dobiti poziv, što je uostalom, Sušić i najavio.

Osim toga, potvrda da u reprezentaciji BiH pušu neki novi vjetrovi, dolazi i u najavi da bi poziv u reprezentaciju moglo dobiti i nekoliko igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Naime, prema saznanjima pojedinih medija, Sušić bi mogao na spisak uvrstiti trojicu igrača iz BHT Premijer lige BiH.

Radi se o Gojku Cimirotu iz FK Sarajevo, Srđanu Staniću, kapitenu sarajevskog Željezničara, te Goranu Zakariću iz Širokog Brijega.

Sušić bi na ovaj način konačno potvrdio kako u reprezentaciji, barem onom širem spisku, ima mjesta i za igrače iz Premijer lige, što bi dalo mnogo motiva ostalima.

U reprezentaciju bi bili uvršteni igrači iz najboljih bh. klubova, Sarajeva, Željezničara i Širokog, s tim da iz redova aktuelnog prvaka države Zrinjskog, objektivno, nema niti jedan igrač koji bi mogao eventualno biti zanimljiv Sušiću.

S druge strane, ovaj bi potez sigurno naišao na odobravanje javnosti, jer se Premijer liga BiH već dugi niz godina nalazi na marginama bh. fudbala, prenosi sport.ba.

Ukoliko se pod hitno ne obrati pažnja na igrače i klubove iz domaćeg takmičenja, budućnost bh. fudbala će biti mračna. Vrlo mračna. Iz tog razloga, ovaj bi potez Safeta Sušića bio vjetar u leđa nastojanjima da se domaće nacionalno fudbalsko takmičenje podigne na jedan veći nivo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje