Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oštra reakcija UG “Prijatelji FK Sloboda” na saopćenje NS/FS BIH

Preuzmite sliku

Povodom posljednjeg saopćenja NS/FS BIH u vezi pitanja izdavanja licence FK Sloboda za nastup u Premijer ligi, oglasilo se UG Prijatelji FK Sloboda:

Zaista je degutantno čitati pojmove digniteta, profesionalnosti i savjesti u istom kontekstu sa organizacijom NS/FS BIH. Da stvar bude za želudac složenija, takve kontekste možemo pročitati upravo u njihovim saopćenjima.

I baš kao što sami nevješto koriste folersku frazu o zamjeni teza, možemo samo konstatovati da NS/FS BIH ne samo zamjenom teza, već i svojim radom na terenu, dezavuira i omalovažava zdravu inteligenciju svakog fudbalskog radnika i simpatizera u ovoj državi. Isto kao da je organizacijski Premijer liga BiH na 99.mjestu u nekom paralelnom svemiru, a ne rang listama svjetskih istraživačkih asocijacija za 2017. godinu.

Završnice prvenstava u BiH i sudijske lakrdije ismijava sportska javnost u Kambodži. Selekcije sudijskih listi su takve da pola liste ne dočeka kraj prvenstva. Neki od bivših djelatnika NS/FS BIH služe svoje kazne u Zenici, a protiv nekih se vode krivične istrage. Tekuća pitanja se rješavaju ne po dvostrukom, već po stostrukim aršinima, a što je koji klub teritorijalno bliže adresi Ferhadija 30, 71000 Sarajevo, tim za njega bolje.

U cijeloj državi imamo jedan stadion koji ispunjava uslove igranja reprezentativnih utakmica i kao šlag na tortu mi od predstavnika organizacije koja vodi sve nabrojano slušamo o zamjeni teza i njihovom dignitetu, profesionalnosti i savjesti.

A posebno kvarnim i zlonamjernim smatramo namjere posljednjeg saopćenja NS BiH u kojem se jeftino prebacuje loptica na aktuelne i bivše predsjednike klubova i pokušava produbiti jaz između ljudi koji vode nogometne klubove u našoj državi i koji svojim sredstvima plačaju silne plate, takse i dnevnice uposlenicima putujućeg cirkusa zvani NS/FS BIH.

Bez imalo lažnog laskanja i poštovanja prema organizaciji, koja svakodnevno gubi svoj kredibilitet, na kraju njihove predstavnike još moramo educirati da ovih dana rješava o licenci najstarijeg, a ne jednog od najstarijih premijeligaša, navodi se u saopćenju UG Prijatelji FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje