Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oslabljeno Sarajevo protiv rasterećene Slobode, Velež i Zvijezda 09 žele prvi trijumf u sezoni

Preuzmite sliku

Subotnji program nudi nam četiri susreta, a svakako da duel na Koševu između Sarajeva i Slobode privlači najviše pažnje.

Bordo tim je u velikim problemima sa povredama, pa je teško i Musemiću da sastavi početnih 11 igrača, a pritom već naredne sedmice ima još zahtjevniji susret protiv BATE Borisova u okviru Evropa lige, što mu dodatno komplikuje stvari.

Sloboda sa druge strane na Koševo dolazi bez ikakvog pritiska. U prva dva kola su osvojili 4 boda, iskoristili umor klubova koji su igrali u Evropi, pa su bez ikakvog rezultatskog imperativa, a to može donijeti pozitivan ishod za njih.

U Mostaru Velež dočekuje ekipu Čelika. Dok su Mostarci očajno otvorili sezonu, Čelik može reći da je više nego dobro krenuo u nju. Rahimićev tim je uz Zvijezdu 09 jedini koji nije osvojio niti jedan bod i svakako da se nadaju da mogu do prve pobjede u današnjem duelu.

Čelik je u prva dva kola pokazao da mogu da igraju protiv najboljih, a kvalitet koji posjeduju Zeničani garant je da mogu do bod(ov)a i u Vrapčićima.

Svoju prvu pobjedu traži i već pomenuta Zvijezda 09 kojoj u goste dolazi Mladost. Iako rezultati pokazuju da su odigrali slabo u prva dva kola, situacija na terenu pokazuje sasvim suprotno. Zvijezda je u oba susreta koja je izgubila odigrala više nego dobro, ali jednostavno spletom okolnosti ostali su bez bodova. Mladost je nakon pobjede u Vrapčićima, doživjela poraz od Željezničara na svom terenu, a sada se nada da mogu do iznenađenja u Ugljeviku.

Tuzla je u prvom kolu savladala Zvijezdu 09, a potom doživjela prizemljenje u Bijeljini, pa bi današnji susret na Tušnju protiv Borca mogao dati pravi odgovor u kakvom se stanju nalaze i koji im je realan domet. Iz Borca najavljuju da dolaze po prvu gostujuću pobjedu sezone, pa će sigurno biti interesantno vidjeti kakav će biti konačan ishod ovog duela, piše Sport1.ba.

Utakmice i satnica:

Velež – Čelik (17:30, Moja TV)
Zvijezda 09 – Mladost (17:30)
Tuzla City – Borac (20:00, Arena Sport)
Sarajevo – Sloboda (20:30, Moja TV)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje