Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osamnaestogodišnji Adi Alić Slobodi donio bod na Grbavici: Za mene je ovo nevjerovatan osjećaj

Preuzmite sliku

Osamnaestogodišnji napadač Crveno – crnih majstorskim prvijencem je Slobodi donio bod na Grbavici.

Crveno – crni su danas na Grbavici odigrali sjajnu partiju i sasvim zasluženo osvojili bod. Uspjeh je veći ako se zna da je Željezničar preokrenuo naše vodstvo, bio na korak do trijumfa, ali su naši momci u finišu derbija stigli do remija 2:2.

  • Cijeli tim odigrao je odličnu partiju, a džoker sa klupe bio je mladi napadač Adi Alić. Igrala se 89. minuta kada je bljesnuo i majstorskim golom usrećio sve navijače FK Sloboda. Za osamanestogodišnjeg juniora bio je ovo prvijenac u dresu prvog tima.

    „Za mene je ovo nevjerovatan osjećaj! Ispunjen sam lijepim emocijama, ovo me motivisalo da idem dalje i dalo mi hrabrosti da u sljedeće utakmice ulazim sa više samopouzdanja“, poručio je Alić nakon utakmice koju će sigurno pamtiti cijelog života.

    Posebno vrijedi istaći način na koji je mladi napadač postigao gol. U stilu iskusnih golgetera, fintama je iz ravnoteže izbacio čak trojicu fudbalera Željezničara, te rezantnim udarcem zatresao mrežu starog rivala.

    Golom domaćina Filip Erić ostao je ukopan u mjestu. Potez koji više priliči fudbalerima sa višegodišnjim iskustvom, nego mladiću koji tek počinje premijerligašku karijeru.

    „Sigurno da je treme bilo, ali u zanosu energije i želje da donesem svom klubu pozitivan rezultat, trema ostaje po strani“, kratko je svoju majstoriju opisao Adi Alić, za službenu stranicu kluba. (Foto: Sportsport)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje