Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oremuš: Sretan sam zbog prvijenca u dresu Sarajeva, pokazali smo dobar nogomet

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva večeras su u prvom meču prvog pretkola Lige prvaka izgubili od škotskog velikana Celtica s 3:1, a novi igrač Sarajeva Mirko Oremuš postigao je prvijenac za svoj novi tim.

Oremuš je nakon meča istaknuo da je veoma sretan što je u debiju za Sarajevo postigao pogodak, te što je Sarajevo pokazalo dobar nogomet protiv renomiranog protivnika.

– Igrali smo protiv odlične ekipe koja redovno nastupa u evropskim takmičenjima i mogu biti zadovoljan kako smo odgovorili na ovaj izazov. Bilo je za očekivati da će oni diktirati tempo, a mi smo imali nekoliko dobrih kontranapada koje, nažalost, nismo uspjeli iskoristiti. Ipak, mislim da smo pred navijačima pokazali da se nismo prepali i zahvaljujem im se na sjajnoj podršci – rekao je Oremuš.

Dodaje da su igrači Celtica došli do preokreta zahvaljujući individualnom kvalitetu, što se najbolje vidjelo kod njihovog prvog i drugog gola.

– Pokazali su klasu i ja im čestitam. U revanšu će nam biti teže, oni će se osjećati ugodnije na svom terenu, ali ta utakmica će biti sjajno iskustvo za nas. Moramo se postaviti kao večaras od prvog minuta, dati sve od sebe da bi na kraju bili zadovoljni – zaključio je Oremuš. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje