Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Optimizam pred meč sa Grčkom: Bešić vjeruje da je naš tim bolji i da ćemo slaviti pobjedu

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija BiH i danas je trenirala u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, u sklopu priprema za duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Grčke. Do 9. juna ima još dovoljno vremena da Mehmed Baždarević uigra sve taktičke zamisli za nezgodne Grke, a već sada je primjetan ogroman optimizam u reprezentaciji.

Muhamed Bešić, fudbaler Evertona koji se nakon dugo vremena vratio u državni tim, oduševljen je što je ponovo sa saigračima iz reprezentacije i što je u domovini. Uz to veliki je optimista pred jako važnu utakmicu protiv Grčke.

“Dobro je biti ovdje uz ekipu, mislim da me nije bilo otprilike godinu dana. Baš mi je drago da sam tu, nakon povrede, a i lijepo je ponovo vidjeti Bosnu. Oporavak od povrede je već završen prije dva mjeseca. Spreman sam potpuno. ne gleda nazad, to je prošlost i sada gledam samo naprijed“, kazao je Bešić, koji je imao tešku povredu ligamenata koljena, te dodao:

“Očekujem da pobijedimo utakmicu i to je sasvim normalno. Igramo kući, mislim da smo bolja ekipa i nadam se da ćemo dobiti.“

Dragan Perić, pomoćni trener u stručnom štabu reprezentacije BiH kazao je da će tokom dana odlučiti hoće li Rade Krunić, koji je povrijeđen, ostati sa reprezentacijom ili će napustiti pripreme.

“Prije početka priprema otpali Danijel Milićević, Daniel Pavlović i Avdija Vršajević. Problema ima još Krunić i danas ćemo odlučiti hoće li ostati s nama ili će napustiti reprezentaciju. Još nam se nisu priključili Miralem Pjanić, Edin Višća, Haris Medunjanin i Rijad Bajić, koji igraju klupske utakmice. Oni bi trebali doći večeras i u toku sutrašnjeg dana. Sa velikom pažnjom smo analizirali Grke i uradili analize, koje ćemo prezentirati igračima u Zenici. Nema nikakvih nejasnoća, pripremamo se kao i za svaku dosadašnju utakmicu sa maksimalnom ozbiljnošću i respektom prema protivnikom, ali i velikom vjerom u sebe“, naglasio je Perić.

Iako se ove sezone nije naigrao u italijanskom Palermu, bh. defanzivac Toni Šunjić dobro je raspoložen i optimista je pred ogled sa Grčkom na Bilinom polju.

“Prva dva dana protekla su u najboljem redu, treniramo i spremamo se polako za Grčku. Dočekalo nas je lijepo vrijeme, malo nas je jučer kiša poremetila, ali sve je proteklo u redu. Svi znamo da je Grčka uvijek nezgodna ekipa. Bez obzira što mislim da smo prošlu utakmicu pokazali da smo trenutno bolji od Grka, nikada se s njima ne može biti siguran. Moramo biti oprezni, ali nadam se da ćemo proći kao i posljednji put u Zenici, tako da nadamo se pobjedi“, rekao je Šunjić, te dodao da nije umoran je nažalost nije imao veliku minutažu u klubu.

No, provjereni odbrambeni fudbaler istakao je da je s obzirom na kraj sezone pristan, prije svega psihički umor, jer igrači dugo nisu bili kući, ali da to nije ništa strašno.

Tokom devetodnevnih priprema, koje su počele 1. juna, do “sudara” sa Grcima, planirano je da reprezentativci BiH obave deset treninga. Sve treninge u bh. prijestolnici Baždarevićevi izabranici obaviće u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru. Od 4. juna će se pripremati u Trening centru N/FS BiH u Zenici, a posljednji trening uoči jako važne utakmice na putu ka Rusiji kapiten Edin Džeko, Pjanić, Asmir Begović i društvo imat će u četvrtak, 8. juna, na stadionu Bilino polje u Zenici od 19.10 sati.

Susret šestog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 BiH – Grčka igraće se u petak, 9. juna, od 20.45 sati na zeničkom stadionu Bilino polje. Poslije pet odigranih kola prva na tabeli grupe H je Belgija sa 13 bodova, dva više od Grčke i tri u odnosu na BiH.

Djeca iz Bihaća oduševljena idolima 

Treningu reprezentativaca BiH danas u Sarajevu prisustvovala su za djecu iz vrtića Una Logen iz Bihaća. Oduševljeni su bili idolima i poželjeli su popularnim ”zmajevima” da pobijede Grke i naprave veliki korak ka plasmanu na Mundijal. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje