Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Optimistični Yarmolenko: Možemo poraziti Bosnu i Hercegovinu

Preuzmite sliku

Golom napadača West Hama Andriya Yarmolenka fudbalska reprezentacija Ukrajine stigla je do vodstva u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine, koji je na kraju okončan rezultatom 1:1.

Planove Ukrajinaca i njegovog selektora Oleksandra Petrakova pokvario je pogodak Anela Ahmedhodžića iz 77. minute, zahvaljujući kojem su Zmajevi osvojili važan bod u borbi za drugo mjesto u grupi D.

S dvije pobjede u dva preostala susreta najbolji bh. fudbaleri sasvim sigurno će izboriti mjesto u baražu za Mundijal koji se 2022. godine održava u Kataru.

U slučaju pobjede nad Finskom, i remi u duelu posljednjeg kola izabranicima Ivayla Peteva bio bi dovoljan za takmičenje u grupi završe odmah iza Francuske.

Ipak, Andriy Yarmolenko vjeruje da njegov tim može do pobjede na Bilinom polju.

– Potrebna nam je pobjeda i mi možemo pobijediti ovaj tim. Oni su dobra ekipa, baš kao mi. Sve će se odlučivati u tom susret, a bit će neophodno da se dobro pripremimo. Morat ćemo dobro analizirati ovu utakmicu, šta su oni radili dobro, a šta loše. Sve zavisi od nas – kazao je Yarmolenko, prenosi Sport.ua, te dodao:

– Osvojili smo jedan bod, no šanse još postoje, tako da se trebamo boriti. Uvjeren sam da će sve biti na našoj strani.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje