Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Omladinci Slobode slavili u Trebinju: Pioniri postigli 14 golova

Preuzmite sliku

Sigurne pobjede pionirske i kadetske selekcije FK Sloboda protiv domaćeg Leotara.

U trećem kolu Omladinske Premijer Lige BiH mlađe selekcije FK Sloboda gostovale su u Trebinju. Pioniri i kadeti upisali su trijumfe protiv domaćeg Leotara, a posebno treba naglasiti meč koji je odigrala U-15 selekcija.

Izabranici trenera Šefika Imamovića ostvarili su više nego ubjedljivu pobjedu 1:14 (0:5)!

Mrežu Trebinjaca u 2. minuti načeo je Amel Ćorić, pet minuta kasnije gol za crveno – crne postiže i Arslan Dizdarević, a u 10. minuti na 0:3 vodstvo povisuje Amar Omerčević. Sa dva gola Tarika Jašarevića (28’ i 31’) Crveno – crni su otišli na odmor sa prednošću 0:5.

U drugom poluvremenu pioniri Slobode postigli su još devet golova. Amel Ćorić (47’), Adi Bešić (50’), Edin Ćivić (52’) i Danis Bešić (57’) doveli su naš tim do vodstva 1:9. Pogodak u 43. minuti za domaćine postigao je Ognjen Vujović.

U 64. minuti gol postiže Edin Ćivić, a u samo četiri minute Leotar je primio još četiri gola. Prvo je mrežu domaćina pogodio Tarik Jašarević u 67. minuti, autogol u 68. minuti postiže Uroš Milošević, u 69. minuti Adi Bešić pogađa za 1:13, a konačnih 1:14 postavlja Tarik Jašarević u 70. minuti.

Kadetska selekcija takođe je slavila pobjedu i to rezultatom 0:4 (0:2). U prvom poluvremenu izabranici trenera Gradimira Crnogorca postižu dva gola preko Adisa Kovača (28’) i Anesa Hadžića (35’). Nakon predaha Tarik Hasanović u 56. minuti i Ajdin Beganović u 64. minuti postavljaju konačnih 0:4 za U-17 selekciju FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,