Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Omerović: ‘Bit ćemo oprezni i tražit ćemo svoje prilike’

Preuzmite sliku

Na Gradskom stadionu u Banja Luci, utakmicom između ekipa Borca i Slobode, biti će otvoreno drugo kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim Gradimira Crnogorca bez poraza je završio pripremni period, a u prvom kolu je odigrao neriješeno protiv Radnika.

“Borac nas dočekuje u dobrom raspoloženju. Odradili su dobre pripreme, u prvom kolu su savladali Mladost visokim rezultatom. I mi smo radili dobro. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Radnika i u Banja Luku idemo da se borimo. Naša ekipa je mlada, poletna. Igrači su željni igre i dokazivanja”, kazao je šef struke, Gradimir Crnogorac.

Dirigent crveno crnog orkestra u narednoj utakmici neće moći računati na usluge povrijeđenog Dejana Uzelca. I Elvedin Herić je optimističan. Obećao je borbu i pomenuo je da je bitno to što je ekipa odradila dobre pripreme:

“Svaka utakmica je na svoj način teška, pogotovo gostujuća. Borac je odlična ekipa i svakako da su favoriti, ali to ne znači da smo se mi predali. Dati ćemo sve od sebe i probati izboriti pozitivan rezultat. Ono što je najvažnije je da smo prošli jake pripreme i da su svi spremni i na raspolaganju treneru. Nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti bolje. Pauza je bila duga na što niko nije navikao i sigurno da je ostavilo traga na sve igrače.”

Svoj debi u najjačem rangu bosanskohercegovačkog fudbala dočekao je mladi i talentovani fudbaler, Nail Omerović, koji je u Slobodu došao gradačačke Zvijezde.

“U subotu sam debitovao za Slobodu. Sretan sam zbog toga. Sloboda je klub sa bogatom tradicijom. Nažalost, nismo uzeli tri boda, ali borili smo se i borit ćemo se i dalje. Želim napredovati kroz karijeru i svaku minutu ću koristiti da se dokažem stručnom štabu i da na takav način izborim svoje mjesto”, kazao je Nail Omerović, te dodaje:

“Danas gostujemo Borcu, ekipi koju poštujemo. Pobijedili su Mladost i postigli su šest golova. Danas je teško dati toliko golova bilo kome i zbog toga moramo biti oprezni. Izuzetno su kvalitetni, ali ćemo se i mi boriti i tražiti svoje prilike.” (fksloboda)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje