Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Omar Pršeš: Pogodak protiv AEK-a poklanjam sestri za rođendan

Preuzmite sliku

Fudbaleri Veleža savladali sinoć slavni grčki AEK rezultatom 2:1, u prvom susretu drugog pretkola UEFA Konferencijske lige, koji je odigran na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.

Šok za mnogobrojne navijače Veleža desio se u 12. minutu kada je Ansarifard postigao pogodak nakon odlične akcije gostujućeg tima.

Samo dva minuta kasnije Omar Pršeš prekrasnim pogotkom s velike udaljenosti pogađa same rašlje protivničkog tima i dovodi utakmicu u egal.

Za Tuzlanski.ba Omar Pršeš kaže da presretan zbog pobjede i postignutog gola koji se rijetko viđa na fudbalskim terenima.

‘Sigurno da će biti potrebno nekoliko dana da se svi utisci slegnu nakon sinoćnje pobjede. Bila je to utakmica za pamćenje po mnogočemu. Hvala našim divnim navijačima. Mislim da se rijeko viđa ovakva ljubav navijača prema klubu’ – kazao je Pršeš koji nam je dao i komentar na postignuti pogodak:

  • ‘Što se tiče mog gola mislim da još uvijek nisam svjestan kakav sam gol postigao i na kakvoj utakmici. Baš se sve poklopilo. Pogodak koji sam sinoć postigao protiv AEK-a poklanjam sestri kojoj je juče bio rođendan’ – kazao je Pršeš.

    Podsjetimo, Velež je do pobjede protiv AEK-a od 2:1 došao u 52. minutu kada iz prve ozbiljne prilike dolazi do drugog gola za veliku radost domaćih navijača.

    Naime, nakon odličnog dubinskog dodavanja Zajmović pogađa dalji ugao Tsintotasovog gola i tako Rođenima donosi veliku pobjedu i značajnu prednsot pred revenaš u Atini gdje će Velež dati svoj maksimum da se plasira u narednu fazu takmičenja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,