Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Okupila se futsal reprezentacija gluhih BiH: Želimo na Euro

Preuzmite sliku

Ovog vikenda se na Ilidži u hotelu “Hills” okupila futsal reprezentacija gluhih Bosne i Hercegovovine kako bi obavila dio priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se u novembru ove godine održati u Italiji.

Naš nacionalni tim čine vrhunski futsaleri koji nastupaju u našoj zemlji, ali i inostranstvu. Svi pozvani igrači su se odazvali selektoru Alenu Aliću koji će dati sve od seba da što bolje spremi naš nacionalni tim za zadatke koji su pred njima.

Iz našeg tima ističu da je ovo okupljanje prvenstveno predviđeno za upoznavanje igrača i novog selektora, kao i provjera forme svih raspoloživih reprezentativaca. Reprezentacija gluhih Bosne i Hercegovine kvalifikacioni ciklus igra krajem marta na Ilidži, a navodi se da će o detaljima javnost biti naknadno obavještena.

Nakon odrađenog prvog treninga selektor Alić izrazio je zadovoljstvo fizičkom spremom, ali i znanjem svih naših futsalera. Također je istakao da je sve prošlo u odličnoj atmosferi, te je izrazio nadu da se naš tim može plasirati na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Naš tim se nalazi u kvalifikacionoj grupi C, gdje su još smještene selekcije Poljske, Hrvatske i Ukrajine. Kvalifikacije na Ilidži bit će održane od 23. do 27. marta ove godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,