Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Benzema: Nikad u životu nisam odustajao, ali sada razmišljam o timu

Preuzmite sliku

Dodatni pregledi koje je Karim Benzema obavio u Dohi pokazali su da je ozljeda ozbiljnija i francuski Savez objavio je da je Benzema otpao za čitav turnir.

Alarmi su se upalili u Francuskoj kad je Karim Benzema šepajući napustio subotnji trening, zbog problema s mišićem kvadricepsa. Odmah su se rodile sumnje, hoće li Zlatna lopta uopće moći nastupiti na Mundijalu u Kataru.

Benzema je u Katar stigao načet, riječ je o obolnom lijevom bedru, a na treningu se ozljeda pogoršala i napustio je trening nakon 15-ak minuta.

Vezano | Šok za Francusku: Karim Benzema propušta Svjetsko prvenstvo! 

Prva je vijest bila da će napadač madridskog Reala sigurno propusitit prvu utakmicu, ali sada postoji realan strah da ga neće biti na raspolaganju Dideru Deschmpsu i do kraja SP-a.

To je, naravno, težak udarac za Deschmpsa kojemu igrači otpadaju kao na traci. Neki dan je zbog ozljede na treningu Mundijal izgubio Nkunku, još ranije i Pogba, Kante.

Osim Benzeme, odvojeno od ostatka momčadi je trenirao i Raphael Varane, ali on bi trebao biti na dispoziciji protiv Australije.

“Nikada u životu nisam odustajao, ali večeras moram da razmišljam o timu kao što sam uvek činio, pa mi razum govori da prepustim svoje mesto nekome ko može da pomogne našoj reprezentaciji da ostvari uspeh na Svetskom prvenstvu. Hvala vam na svim porukama podrške”, napisao je 34-godišnji centarfor na Instagramu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,