Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se Barbarez: “Ubjeđenost u nekoga/nešto je jača od bratstva”

Preuzmite sliku

Već sada je svima jasno da će reprezentacija BiH konačno dobiti novog selektora na sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH 4. januara naredne godine. Tog dana će čelni ljudi Saveza izabrati nasljednika Dušana Bajevića na klupi Zmajeva.

U igri su ostale dvije opcije, Sergej Barbarez i Ivaylo Petev, a u medijima se mnogo spominje razvoj situacije i spekuliše o eventualnom epilogu.

Prema novom statutu za izbor selektora ili donošenje bilo koje druge odluke potrebno je 11 glasova članova Izvršnog odbora (više od 2/3 prisutnih), ali se traži pripadnost određenoj entitetskoj ili kantonalnoj komponenti uz uslov da su svi članovi pristuni, piše Tuzlanski.ba.

Novog selektora prva utakmica čeka 24. marta protiv Finske u gostima kada počinjemo kvalifikacije za SP 2022.

Barbarez uživa veliko poštovanje i podršku među navijačima koje je zaslužio svojim igrama i ponašanjem na terenu i van njega.

Na zvaničnom Instagram profilu iza ponoći Sergej Barbarez je objavio fotografiju sa Emirom Spahićem uz opis: “Ubjeđenost u nekoga/nešto je jača od bratstva” pored opisa zanimljivi su i hastagovi koje je Barbarez dodao: “Zajedno smo jači”, “Idemo ludo, idemo jako”, “Nebo nam je granica”, “povlačenje nije opcija” i “nikad zauvijek isti”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sergej 🅱️arbarez (@sergej.barbarez.official)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje