Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ofanzivno od prve minute na Finsku koja će igrati sa pet igrača u odbrani

Preuzmite sliku

Finska čvrsta u gostima, ali BiH kući ima odličan skor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu 12. oktobra u 18 sati na Bilinom Polju će protiv Finske odigrati kvalifikacionu utakmicu za Euro 2020.

Stanje u grupi nam daje imperativ pobjede protiv Finaca, a punu ofanzivu na gol protivnika najavili su i iz stručnog štaba reprezentacije BiH.

BiH je bez Edina Džeke, svog glavnog majstora za golove, pa će se u ofanzivi morati pouzdati na druge naše igrače koji su u formi – Pjanića, Gojaka, Višću, Hodžića

  • Pjanić briljira u Juventusu sa dva gola i dvije asistencije u sedam mečeva, Višća je u 11 utakmica zabio tri gola i tri puta asistirao, Hodžić je u 10 mečeva u Mađarskoj zabio čak šest golova i dva puta asistirao, a o formi Gojaka ne treba ni trošiti riječi. Tu su da pomognu još Duljević, Hajrović, Hotić i Bajić.

    Neće biti nimalo lako jer je Finska u posljednjih 10 zvaničnih gostujućih utakmica primila samo devet golova i protiv BiH će se braniti sa petoricom nazad. Znaju to i u našoj reprezentaciji gdje je stručni štab vrlo pažljivo analizirao sa igračima igre Finske.

    No, Prosinečki na na okupu ima vrlo respektabilnu ekipu koja objektivno može pobijediti reprezentaciju klase Finske.

    Važno je snagu sa papira prenijeti na teren, a svi očekuju kako će izostanak Edina Džeke, ali i situacija da nemamo pravo na kiks, vratiti motivaciju i angažman u našu ekipu kakvu smo imali u većini utakmica u posljednje dvije godine.

    Dobri smo posebno bili na domaćem terenu gdje smo u posljednjih 15 mečeva samo jednom izgubili (3:4, Belgija na Grbavici), četiri puta remizirali i deset puta pobijedili, piše Reprezentacija.ba.

    Prosinečki na raspolaganju ima sljedeće igrače:

    Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa),

    Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dynamo Moskva), Ervin Zukanović (Al Ahli), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Marko Mihojević (Erzgebirge Aue), Adnan Kovačević (Korona), Zoran Kvržić (Rijeka),

    Vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nimes), Mato Jajalo (Udinese), Dino Hotić (NK Maribor), Edin Višća (Baskasehir), Izet Hajrović (Dinamo).

    Napad: Riad Bajić (Konyaspor) i Armin Hodžić (Videoton).

    BiH – Finska, subota 12. oktobar, 18,00 sati, Bilino Polje, Zenica.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,