Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana sjednica Skupštine FK Sloboda: Begić privremeni predsjednik Skupštine, na tom mjestu Grad Tuzla želi svog čovjeka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kako je prethodno bilo i najavljeno u ponedjeljak je održana redovna sjednica Skupštine FK Sloboda.

Prije samog usvajanja dnevnog reda koji je sadržavao sedam tačaka uslijedile su mnogobrojne prepirke i prepucavanja nakon čega su pojedini članovi napustili sjednicu Skupštine.

Rasprava na relaciji Azmir Husić – Sulejman Dorić kao i rasprava Husića sa Mirsadom Muharemagićem na samom početku unijela je dosta nervoze.

Na početku je riječ uzeo profesor s Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli Zlatan Begić koji je iznio konstataciju da ukoliko FK Sloboda pomoću Nacrta projekta „Zlatna karika“ iz budžeta Grada Tuzla želi određena finansijska sredstva mora imati formirana Zakonom predviđena radna tijela koja će u konačnici kontrolisati trošenje tih sredstava.

U nastavku je zbog zdravstvenih razloga ostavku na mjesto predsjednika Skupštine podnio je Mirsad Muharemagić, a na njegovu poziciju do naredne Skupštine koja je zakazana za 10. juni imenovan je Zlatan Begić.

Novi predsjednik Skupštine FK Sloboda od iduće sjednice navnodno će biti Kemal Kurević koji trenutno obavlja funkciju šefa službe za komunalne poslove Grada Tuzla.

Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić je javno kazao kako nikada od Slobode neće potraživati novac koji je uložio u vidu pozajmica sve pod uslovom da se klub ne privatizuje ili ne pređe iz statusa UG u dioničko društvo ili neki drugi vid pravnog subjekta.

Na kraju je Skupština FK Slobode od predsjednika UO Azmira Husića zatražila da u roku od 10 dana uradi dopunu finansijskog izvještaja koji će biti predat na usvajanje.

Verifikovan je i Upravni odbor FK Sloboda kojeg pored predsjednika Husića sačinjavaju još i četiri člana, a to su: Sabahudin Vugdalić, Ekrem Ibrić, Dragan Iširlija i Amer Karabegović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje