Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana press konferencija FK Sloboda: Husić i naredne sezone najavio plasman u Evropu (VIDEO)

Preuzmite sliku

U prostorijama SD Sloboda danas je press konferenciju povodm početka priprema i nastupa u pretkolu Evropa lige održao FK Sloboda. Predstavnicima medija obratili su se predsjednik kluba Azmir Husić kao i direktor Sabahudin Vugdalić.

Odmah na samom početku konferencije Husić je demantirao sve moguće špekulacije oko njegovog odlaska iz Slobode i kazao kako je ponosan na rezultat koji su igrači na čelu sa Husrefom Musemićem postigli protekle sezone.

Jedno je sigurno Sloboda će igrati svoje Evropske utakmice, nažalost to neće biti na Tušnju. U toku su pregovori sa nekoliko kvalitetnih i provjerenih fudbalera koje nastojimo priključiti timu tokom priprema. Jučer u kontrolnoj utakmici koja je odigrana na Tušnju protiv Sloge iz Simin Hana niko od igrača na probi nažalost nije zadovoljio. Ubuduće svaki puta pred početak nove sezone bit će pružena prilika svim igračima koji smatraju da imaju kvalitet za Slobodu da dođu i pokažu šta znaju. Sastavljamo tim da prođemo prvog protivnika u Evropi ali i da naredne sezone također izborimo plasman u Evropska takmičenja” kazao je Azmir Husić tokom svog obraćanja na “presici”.

Najveći teret FK Sloboda je dug prema PUFiH tu obavezu i reprogram duga na sebe je preuzeo Grad Tuzla koji uz podršku nekolicine privrednika uredno izmiruje tu obavezu.

Posao mene kao predsjednika i Vugdalića kao sportskog direktora je da obezbjedimo treneru igrački kadar, fudbalerima dobre pripreme i kontrolne utakmice i svu ostalu neophodnu logistiku. Ja sam već i ranije dao izjavu da nisam učestvovao u stvaranju milionskog duga Slobode prema državi i bivšim uposlenicima i to me ne zanima. Grad je stao uz Slobodu to nije sporno, ali to mora da bude na još zavidnijem nivou” – istako je Husić.

Prema njegovim riječima Sloboda se trenutno iz budžeta Grada Tuzla finansira oko 15%, a da bi prema njegovom mišljenju to trebalo da bude negdje oko 50%. Također Husić je pozvao i Vladu TK da prepozna rezultate koje postiže Sloboda.

Ne promoviše Sloboda samo Tuzlu već i čitav Tuzlanski kanton kao i Bosnu i Hercegovinu” – bio je komentar Husića.

Sportski direktor kluba Sabahudin Vugdalić je upoznao novinare da Sloboda sa tri nova pojačanja (Tomić, Erić, Grahovac) ima roster od 19 fudbalera koji će se sutra odazvati prozivci na Tušnju.

Odmah nakon prozivke ekipa putuje u Kupres na pripreme tu će im se pridružiti šef struke Husref Musemić. Nakon toga plan je da idemo u Sloveniju gdje čekamo žrijeb parova u Nyonu i ime protivnika Slobode u Evropi. Priželjkujemo da izbjegnemo klubove koji su puno udaljeni zbog finansijskih troškova. Ukoliko prvu utakmicu budemo gosti pravo iz Slovenije putujemo na tu utakmicu koja je zakazana za 30. juni” – pojašnjava Saša Vugdalić.

Kompletan snimak press konferencije FK Sloboda koja je održana danas pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje