Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održan seminar za portparole klubova BH Telecom PL BiH i novinare

Preuzmite sliku

Seminar za portparole klubova BH Telecom premijer lige BiH i novinare koji prate rad Saveza održan je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Prisutni su na seminaru upoznati sa medijskim aktivnostima klubova predviđenim Propozicijama takmičenja, obavezama portparola u klubovima Premijer lige, Pravilnicima NS/FS BiH i izmjenama i dopunama Pravila fudbalske igre.

Zadovoljan sam odzivom, vođena je konstruktivna rasprava na seminaru. Smatram kako smo i nakon ovog sastanka barem jedan mali korak bliže uređenijem nogometu u BiH. Sa skraćenjem lige na 12 klubova i samo takmičenje je došlo na jedan ozbiljniji nivo. Ako težimo napretku nogometa onda ćemo svi imati zajednički cilj, da poboljšamo kanale komunikacije. Ono što sam vidio danas mi daje optimizam kako ćemo u budućnosi napredovati”, – rekao je predsjednik Komiteta za medije NS/FS BiH Matej Damjanović i dodao:

U odnosu na prošlu godinu kada smo imali ovakav seminar, ovaj put smo došli sa još konkretnijim stavovima, našli smo i određena rješenja. Daleko smo od savršenoga, ali tražićemo i dalje i poboljšavati uslove rada predstavnika medija na našim terenima.

Zadovoljan današnjim seminarom je i portparol Mladosti Edis Škulj: „Razmjenili smo danas mnogo korsnih ideja i sugestija koje trebamo implementirati u narednom periodu i hvala Savezu na organizaciji ovog sastanka. Mnogo toga se uradilo u posljednje vrijeme i evidentan je napredak u odnosu na prethodnu godinu, a sa ovakvim seminarima možemo samo ići naprijed u periodu koji je pred nama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje