Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odluka struke: Vranješ nije doputovao na utakmicu u Zagreb

Preuzmite sliku

Ognjen Vranješ, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, sa saigračima iz Anderlechta nije doputovao u Zagreb na večerašnju utakmicu protiv Dinama u UEFA Evropa ligi.

Vranješ u Zagreb nije krenuo odlukom stručnom štaba slavnog belgijskog kluba, kako su obrazložili, ”zbog nekoliko ispada koje je napravio posljednjih sedmica”, javlja Anadolu Agency (AA).

Vranješ, osim što je ušao u sukob sa najbrojnijom grupom navijača BiH, putem društvenih mreža podržavao je huligane svog bivšeg kluba AEK-a, imao rasističke ispade, vrijeđao pojedine cijenjene fudbalske radnike u Belgiji… Posljednji u nizu skandala koje je napravio je tetovaža na njegovoj ruci četničkog vojvode Momčila Đujića, ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata, odgovornog za svirepa ubistva brojnih nedužnih ljudi u Dalmatinskoj zagori (Hrvatska).

Iako to nisu javno potvrdili u Anderlechtu, Vranješa vjerovatno nisu željeli povesti na put u glavni grad Hrvatske prvenstveno radi tetovaže ozloglašenog srpskog zločinca, odnosno kako ne bi izazvali gnjev kod domaćina večerašnjeg meča u Evropa ligi, koji se igra od 21 sat na zagrebačkom stadionu ”Maksimir”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje