Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlučeno: Premijer liga će biti skraćena na 12 klubova!

Preuzmite sliku

Naredne sezone Premijer ligu BiH će napustiti šest klubova, dok će u najelitnije bh. klupsko takmičenje ući po jedna ekipa iz prvih entitetskih liga

Delegati Generalne skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) su na današnjoj sjednici u hotelu Holiday u Sarajevu izglasali odluku, uz dva suzdržana glasa, o smanjivanju Premijer lige BiH sa 16 na 12 klubova od sezone 2016/2017, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Naredne sezone Premijer ligu BiH će napustiti šest klubova, dok će u najelitnije bh. klupsko takmičenje ući po jedna ekipa iz prvih entitetskih liga. Izvršni odbor N/FS BiH će naknadno odlučiti o sistemu takmičenja u ligi s 12 klubova.

  • premijer-liga-bih
  • Delegati Generalne skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) su danas jednoglasno usvojili budžet za 2015. godinu u iznosu od 16.299.000 KM, od čega su planirani troškovi 16.169.000 KM što znači da Savez planira ostvariti profit u iznosu od 130.000 KM.

    Delegati su jednoglasno usvojili i finansijski i izvještaj o radu, kao i raspodjelu viška sredstava iz prošle godine. Čelnici Saveza su potvrdili kako su sredstvima UEFA-e kupili novu zgradu Saveza, a milion KM iz viška sredstava će biti utrošeno na adaptaciju zgrade.

    Legenda sarajevskog Željezničara i bivši selektor reprezentacije Jugoslavije vjeruje da bi koncentracija kvaliteta bila veća što bi u konačnici mnogo značilo za razvoj najvažnije sporedne stvari u našoj zemlji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje