Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlična utakmica na Tušnju: Zvijezda nadigrala Tuzla City (FOTO)

Preuzmite sliku

U posljednjoj utakmici 29. kola BH Telecom Premijer lige BiH, a koja je odigrana danas na Gradskom stadionu Tušanj, snage su odmjerili Tuzla City i Zvijezda 09. U veoma dobrom susretu gosti su slavili zasluženo rezultatom 1:3.

Zvijezda 09 je povela iz prve prilike. Igrala se 14. minuta kada je dugu loptu u prostor sjajnim lob udarcem iskoristio Miljan Govedarica. Golman Nevres Fejzić je bio nemoćan.

Desetak minuta kasnije Tuzla City je uspio je izjednačiti. Nakon jednog centaršuta sa lijeve strane, najprisebniji je bio Vojo Ubiparip koji glavom pogađa za poravnanje.

U 35. minuti gosti su ponovo poveli. Odličan volej je na desnoj strani uhvatio Ermin Huseinbašić, te maestralno smjestio loptu u mrežu domaćih.

Samo minut kasnije novi gol gostiju. Ponovo je Miljan Govedarica bio u centru pažnje, te je postigao pogodak iz kontranapada, svoj drugi na ovom susretu. Bila je to već velika prednost gostiju.

U drugom poluvremenu smo gledali slabiju utakmicu. Bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali se rezultat do kraja nije mijenjao te je Zvijezda 09 ostvarila važna tri boda u borbi za opstanak, dok je Tuzla City sada u problemu jer i dalje ima svega šest bodova više od Krupe koja je u opasnoj zoni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje