Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odličan start sezone: Beganović i Kurtalić donijeli tri boda Slobodi u Bijeljini

Preuzmite sliku

FK Sloboda je u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovala u Bijeljini gdje su Crveno-crni na Gradskom stadionu ostvarili pobjedu rezultatom 2:1.

Igrala se 28. minuta utakmice kada su obje ekipe kreirale ponajbolje šanse i sa jedne i sa druge strane u prvom poluvremenu. Prvo je za Slobodu odličnu akciju kreirao Amar Beganović, ali njegov centaršut je otišao iza leđa Adija Alića. U nastavku akcije na drugoj strani Hasukić je dobio odličnu loptu, a zatim i silovito šutirao, ipak Muharem Ćivić je izblokirao njegov udarac.

Prvo poluvrijeme je okončano bez golova uz blijedu igru na terenu oba tima.

Sloboda stiže do prednosti protiv ekipe Radnika u 73. minuti susreta. Strijelac pogotka za Crveno-crne bio je Dženis Beganović koji je realizirao najstrožiju kaznu koju je izborio Abid Mujagić nakon faula Alekse Uroševića.

Nedugo nakon vodstva, u 77. minuti susreta prednost je udvostručena. Alen Kurtalić je ušao sa klupe i maestralno pogodio mrežu domaćih udarcem iz voleja, no već u narednom napadu, domaći su smanjili zaostatak. Popara je iskoristio grešku odbrane Slobode i savladao Bukvića, te vratio tako neizvjesnost utakmici.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su izabranici Mladena Žižovića zabilježili novu pobjedu za maksimalan prvenstveni učinak. U narednom kolu Sloboda će na Tušnju ugostiti Leotar dok će Radnik gostovati u Širokom Brijegu. (Tuzlanski.ba)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje