Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlazak iz Torina nakon četiri godine: Andrea Pirlo potpisao za New York City

Preuzmite sliku

Talijanski vezni igrač Andrea Pirlo je postao novi igrač New York Cityja, člana najbolje američke fudbalske lige MLS-a, nedugo nakon osvajanja pete uzastopne titule prvaka Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Pirlo je u Juventusu proveo četiri godine, nakon što se ekipi iz Torina pridružio iz rivalskog Milana. Sjajni veznjak je Juventusu pomogao da ove godine dođe do finala Lige prvaka, u kojem su poraženi od Barcelone.

Teško mi je riječima reći sve što osjećam, posebno jer to uključuje četiri važne godine u mom životu“, napisao je 36-godišnji reprezentativac Italije na svom Twitter profilu.

Zahvalio se svima koja su ga pratili i bili mu podrška tokom “avanture”.

Pirlo je osvojio Seriju A šest puta, uključujući i posljednjih pet sezone, kao i dvostruku krunu Lige prvaka. Bio je dio italijanske reprezentacije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Bila nam je čast i privilegija dijeliti četiri fantastične sezone s Andreom i svi uposlenici Juventusa žele mu sve najbolje u budućnosti“, navodi se o zvaničnom saopštenju “stare dame” koje je završeno sa “hvala na svemu Maestro i sretno”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,