Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odgođeno ukupno pet utakmica zbog koronavirusa, među njima i derbi susret Juventus – Inter

Preuzmite sliku

Pet utakmica Serije A ovog je vikenda odgođeno zbog koronavirusa, uključujući i Juventusovu utakmicu ​​kod kuće protiv Intera, piše BBC.

Utakmice u Udineseu, Milanu, Parmi i Sassuolu, također su postale žrtve epidemije virusa u Italiji. U početku su se igre utakmiceigrale pred praznim tribinama, ali Serija A je u subotu ujutro donijela odluku da svih pet utakmica  bude premješteno za srijedu, 13. maja, prenosi Tuzlanski.ba.

Kao posljedica toga, finale Coppa Italia koje je zakazano za isti dan, premješteno je u srijedu, 20. maja. Utakmice u Laziju, Napoliju, Lecceu i Cagliariju igrat će se uobičajeno, ali o utakmici Sampdorije u ponedjeljak će se tek odlučiti.

Italija je zatvorila gradove na sjeveru nakon što je zaraženo više od 300 ljudi, od kojih je 12 umrlo.

Odloženi raspored utakmica Serie A: Juventus protiv Inter Milana, Udinese – Fiorentina, Milan protiv Genove, Parma v Spal, Sassuolo protiv Brescia

Utakmice Serije A koje se igraju sa navijačima: Lazio protiv Bolonje (subota, 14:00 ), Napoli protiv Torina (subota, 19:45), Lecce protiv Atalanta (nedjelja, 14:00), Cagliari protiv Rome (nedjelja, 17:00). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,