Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odbio braniti penal pa suspendovan na dvije godine (VIDEO)

Preuzmite sliku

Golman vijetnamskog prvoligaša Long Ana, Minh Nhut Nguyen suspendovan je na dvije godine jer iz protesta nije želio braniti jedanaesterac koji je dosuđen u posljednjoj minuti utakmice protiv Ho Chi Minh Cityja.

Kod rezultata 2-2, sudija je u 90. minuti poklonio kazneni udarac domaćinima što je izazvalo velike proteste igrača Long Ana. Golman Nguyen nije želio braniti, a kada se napokon stao na gol liniju okrenuo je leđa.

Victor Ormazabal je lagano postigao pogodak za vodstvo Ho Chi Minh Cityja 3-2. U preostalom vremenu gosti nisu željeli igrati, već su stajali na terenu, a golman je napustio gol, pa su domaći igrači zabili još dva gola za uvjerljivu pobjedu 5-2.

Vijetnamski nogometni savez je suspendovao Nguyena na dvije godine, dok su trener i predsjednik kluba kažnjeni zabranom rada u nogometu na tri godine.

Long An se nalazi na posljednjem mjestu vijetnamskog prvenstva sa četiri boda iz šest kola, dok je Ho Chi Minh na osmoj poziciji sa sedam bodova. U vodstvu je Thanh Hoa sa 14 bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,