Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od tuge do ekstaze: Navijača Švicarske vode na četvrtfinale

Preuzmite sliku

Švicarski navijač Luca Loutenbach nije mogao sanjati da će se zbog ‘žute minute’, koju je imao na utakmici protiv Francuske, naći na meti velikih svjetskih kompanija i institucija u svojoj zemlji

Švicarska fudbalska reprezentacija prvoklasna je senzacija ovogodišnjeg Evropskog prvenstva nakon što je u osmini finala izbacila aktualne svjetske prvake, Francusku.

Glavna atrakcija postao je i švicarski navijač Luca Loutenbach (28) kojeg su fotografi uspjeli uslikati dok je Švicarska gubila, pa izjednačila i na kraju u lutriji penala (5-4) izbacila Francuze s Eura. Fotografije njegovih promjena raspoloženja obišle su cijeli svijet, a završio je i na službenoj stranici Uefe.

Švicarska aviokompanija pronašla je Loutenbacha te su mu u znak zahvalnosti ponudili kartu za četvrtfinale između Švicarske i Španije koja se igra u Rusiji.

Osim karte, sretni Švicarac dobio je i od Turističke zajednice Švicarske besplatan odmor za destinaciju po izboru.
Stvarno ne znam što mi se dogodilo. Ne mogu to objasniti. Mislim da su mi poslali poruku svi koji me poznaju, ispričao je za Blick švicarski navijač koji nam je dokazao što nogomet može napraviti od čovjeka.

Loutenbacha je osim švicarske aviokompanije kontaktirao i Red Bull koji ga je angažirao za promociju njihovog brenda.

Ugurala se tu i švicarska vlada koja je izrazila želju da njegovu reakciju na tribinama pretvori u službenu fotografiju u kampanji za cijepljenje protiv korona virusa. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje