Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Od naredne sezone obavezne mixed zone na svim stadionima Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Fudbalski savez BiH odlučio je uvažiti molbu Asocijacije sportskih novinara Federacije BiH i podržati ideju da se u Premijer ligi BiH uvedu mixed zone.

One će biti obavezne od naredne sezone, što je izvršni direktor Sektora za sport FS BiH, Elmir Pilav, potvrdio u zvaničnom saopštenju.

“U vezi sa ranije dostavljenim odgovorom na vašu inicijativu za uvođenjem mixed zone na stadionima BHT PL, ovim putem vas želimo obavijestiti o slijedećem:

“Dana 06. 12. 2018. godine, održan je zajednički sastanak predstavnika klubova BHT PLBiH i FS BiH, na kojem je između ostalog razmatrana i pomenuta inicijativa. Svi klubovi su prihvatili i podržali prijedlog za uvođenjem obavezne mixed zone na utakmicama BHT PL, a neki klubovi istu imaju već implementiranu.

Međutim, imajući u vidu infrastruktirne uslove na stadionima, potrebu da se na određenim stadionima poboljšaju infrastrukturni uslovi kako bi predstavnici medija imali bolje uslove za nesmetan rad, kao i sigurno okruženje, zaključak je da implementacija ove inicijative bude obavezujuća za sve klubove od sezone 2019/20, a da se u proljetnom dijelu sezone 2018/19 ista implementira na dobrovoljnoj osnovi. Na ovaj način bi se klubovi i infrastrukturno i kadrovski pripremili za punu i obavezujuću implementaciju od sezone 2019/20.

Ovim putem vam se još jedanput zahvaljujemo na inicijativi, te podržavamo sve prijedloge koji će voditi daljnjem unaprijeđenju promocije domaćeg takmičenja, kao i poboljšanju uslova rada za predstavnike medija”, stoji u saopštenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,