Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

,,Od kada Savezu smetaju ljiljani na tribinama Bilinog polja?”

Preuzmite sliku

Navijačka grupa Ljuti Krajišnici, koja na svim utakmicama prati reprezentaciju Bosne i Hercegovine oglasila se saopštenjem za javnost povodom utakmice između naše reprezentacije i Grčke u Zenici.

Predsjednik ovog Udruženja Admir Karabeg upoznao je javnost s detaljima prije utakmice kada navijačima iz Krajine nije dozvoljeno da na stadion u Zenici unesu transparent s imenima krajiških gradova i ljiljanima.

,,Dragi naši Krajišnici na dan utakmice reprezentacije BiH protiv Grčke u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018, 09.06.2017.god, navijačima Udruženja Ljuti Krajišnici nije dozvoljen unos transparenta sa natpisom Ljuti Krajišnici gdje su napisani gradovi Bosanske Krajine i na krajevima sa dva znaka simbola sa Ljiljanima iz kojih je zmaj.

Ljuti Krajišnici su jedna brojnijih navijačkih skupina, kojima ni hiljade kilometara nisu prepreka da bi bili uz državni tim, na svim kontinentima i u svim državama svijeta, naši rekviziti imaju historijska obilježja Bosne i Hercegovine, od simbola „Ljiljana“ do himne „Jedna si jedina“.

Tražili smo od Nogometnog saveza BiH objašnjenje, zašto nam je zabranjen unos transparenta, kad znamo odnosno vidjeli smo da su ostale navijačke skupine unijele i izvjesile svoje transparente. Da stvar bude gora, sve do sad smo bez problema unosili svoje rekvizite i nismo predstavljali opasnost niti smo ugrožavali sigurnost, čak smo prelazili na hiljade kilometara da bi bili uz reprezentativce BiH i sa ponosom nosili svoj znak jer mi volimo svoju državu, želimo da pokažemo odakle dolazimo i da nam je domovina svetinja.

Mi kao navijači reprezentacije BiH želimo da znamo šta je to u našem obilježju postalo sporno i kome smetaju ljiljani, da li su to Krajišnici odjednom postali opasnost za nekoga kad znamo da mi idemo na utakmice da bi bodrili reprezentaciju BiH, a ne da bi pravili probleme.

Tražili smo da znamo, da li će to biti od sad pravilo da se Krajišnici navijači kažnjavaju tako što će im biti oduzimani i zabranjivani navijački rekviziti, kad znamo da su naša obilježja uredno registrirana i ne vrijeđaju nikog.

Ljuti Krajišnici su krajiški inat i ponos, primjer drugim kako se voli domovina i navija za reprezentaciju i nebi trebali poligon za treniranje strogoće. Nadamo se da je ovo privremeno riješenje i da će čelnici Nogometnog saveza još jednom preispitati svoje odluke u vezi navijača iz Krajine”, navodi se u saopštenju Ljutih Krajišnika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje