Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obustavljena potraga za Salom: Prikupljeno 200.000 eura za privatnu akciju spašavanja

Preuzmite sliku

Argentinski fudbaler Emiliano Sala i pilot koji David Ibbotson koji ga je prevozio u Cardiff nestali su u četvrtak, a nakon nekoliko dana potrage, donesena je skandalozna odluka da se pokušaj pronalaska i spašavanje dvojice nestalih obustavi, pišu britanski mediji.

Od tad, više od 200.000 eura sredstava je prikupljeno kako bi se pokrenula privatna potraga za nestalim fudbalerom i pilotom.

Pokrenuta je GoFundMe stranica, online kampanja za donacije koja ima za cilj pokretanje privatne potrage, a više od 1.000 ljudi je doniralo sredstva za manje od 24 sata.

Naravno, priključile su se mnoge ličnosti iz svijeta fudbala, fudbaleri Demarai Gray iz Leicestera, Ilkay Gundogan iz Manchester Cityja, Tolisso iz Bayerna, Dmitri Payet iz Marseillea sa izdašnom donacijom od 10.000 eura, Alejandro Papu Gomez sa 2.000 eura, te Adrien Rabiot sa jednom od najvećih donacija od 25.000 eura.

Naravno, kampanji se pridružio i naš Vahid Halilhodžić, bivši Salin trener, a prema nekim izvorima, on je donirao 2.000 eura.

Pored finansijskih donacija, mnoge svjetske zvijezde, od kojih je najzapaženiji Lionel Messi, pozvale su vlasti da nastave potragu za nestalim Salom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,