Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obuća: Slobodu ne smijemo podcijeniti

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu u Banovićima igraju protiv tuzlanske Slobode.

Ekipa sa Koševa se nakon trenerske smjene i dolaska Emira Obuće na mjesto šefa stručnog štaba vratila na pobjednički kolosjek i upisala dva uzastopna trijumfa.

Naredni protivnik Sarajevu je stari rival Sloboda, koja je u velikoj krizi rezultata i trenutno je na posljednjem mjestu na tabeli. No, u “bordo” timu ističu da ih ne smije zavarati trenutna pozicija tuzlanskog tima te da moraju dati maksimum kako bi nastavili pobjednički niz.

“Nakon analize dvije prehodne utakmice možemo biti zadovoljni sa dvije pobjede, jer smo ostvarili cilj koji smo imali. Očekuje nas teška utakmica i ne smije nas zavarati pozicija na tabeli na kojoj se Sloboda trenutno nalazi. Moramo biti spremni sto posto i samo takvi možemo doći do željenog rezultata“, rekao je Obuća.

Kada je u pitanju igrački kadar, vraća se Ikić koji je “odradio” suspenziju, a u konkurenciji će biti također Musa, Salčin i Čirjak koji su trenirali s ekipom. Vršajević, kako ističe Obuća, radi individualno i njegov povratak na teren očekuje se u utakmici 19. kolu protiv Leotara.

Susret Sloboda – Sarajevo igra se u subotu u Banovićima od 13 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje