Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Obavještenje FK Sloboda o načinu ulaska i ponašanja na stadionu prije, tokom i poslije utakmice

Preuzmite sliku

Za utakmicu 3. kola u kojem FK Sloboda dočekuje ekipu Leotara, a koja se igra večeras sa početkom od 20 sati vlada izuzetno veliki interes. Tim povodom FK Sloboda poziva navijače da poštuju upustva o načinu ulaska, ponašanju na stadionu prije, tokom i poslije utakmice.

Kapije JU Gradskog stadiona Tušanj će biti otvorene u 19 sati. Na zapadu, na glavnom ulazu će biti otvorene dvije kapije, kao i na sjeveru. Jedan ulaz će se koristiti za vlasnike članskih karti, a drugi ulaz će koristiti vlasnici karti koje su puštene u prodaju isključivo za utakmicu protiv Leotara iz Trebinja.

Vlasnici premium članskih karti imaju besplatan ulaz, dok vlasnici standardnih članskih karti imaju popust na kartu u visini od 50%. Za djecu do 12 godina je obezbijeđen besplatan ulaz.

Vlasnici premium i standardnih članskih karti prilikom ulaska na stadion moraju redarima na ulazu pokazati identifikacioni dokument, člansku kartu čije se ime mora poklapati sa identifikacionim dokumentom, a uz to vlasnici standardnih članskih karti pokazuju i kartu za utakmicu.

Vlasnik standardne članske karte može ostvariti popust samo za jednu kartu, dok drugu ili više njih plaća po punoj cijeni u visini od 10 KM. Za utakmicu protiv Leotara iz Trebinja, isključivo navijači i simpatizeri koji su članske karte kupili do 29.07.2021. godine (četvrtak) mogu ostvariti pogodnosti koje iste nude i naći će se na spiskovima na kapijama, dok svi ostali plaćaju kartu u visini od 10 KM.

Za sve navijače i simpatizere koji budu željeli prisustvovati utakmici, a do karti nisu došli u pretprodaji, iste će moći kupiti za obje tribine na biletarnici stadiona Tušanj kod glavnog ulaza od 18:30 sati.

Najvijači i simpatizeri koji su putem fanshopa kupili svoje karte, iste će moći preuzeti na biletarnici od 18:30 sati.

Za vlasnike članskih karti će biti osiguran odvojen ulaz na kojem će proći dodatne kontrole. Za sve one koji su u prethodnoj sedmici naručili člansku kartu, a istu nisu dobili do danas, moći će ući uz potvrdu ili pokaz ličnog dokumenta, nakon čega će se izvršiti upoređivanje i verifikacija sa bazom podataka članova.

Tokom ulaska, na tribinama, tokom izlaska, mora se održavati distanca, moraju se nositi maske, te se moraju poštovati i ostale higijensko epidemiološke mjere koje je donio Krizni štab TK i Krizni štab FBiH.

Zabranjeno je unošenje pića u bocama i limenkama. Zainteresovani navijači će do osvježena moći doći u krugu stadiona, prema zapadnoj tribini.

U slučaju nepoštivanja istih, službenici MUPa TK, kao i predstavnici zaštitarske agencije, biće prinuđeni odstraniti sa utakmice lica koja se ne pridržavaju uputa.
Molimo sve zainteresovane navijače i simpatizere da karte kupe u pretprodaji kako bi na samom ulazu na stadion izbjegli velike gužve, saopćili su iz FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,