Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

NSBiH osigurao besplatno antigensko testiranje za navijače bh. reprezentacije

Preuzmite sliku

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je obezbijedio besplatno antigensko testiranje na koronavirus za sve posjetioce koji imaju ulaznice za utakmicu BiH-Finska.

Želja NSBiH je da za predstojeće odlučujuće utakmice nacionalnog tima omogući svim navijačima da prisustvuju utakmici bez dodatnih troškova, što je prethodno učinjeno i pristupačnim cijenama ulaznica.

S druge strane, NSBiH kao organizator utakmice je dužan da ispoštuje odluku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, a na ovaj način će se obezbijediti najviši stepen higijensko-epidemioloških mjera i bezbjednost za sve učesnike ovog sportskog događaja.

Brzo antigensko testiranje nije obavezno za gledaoce koji već imaju sopstveni negativan antigenski test (ne stariji od 48 sati) ili PCR test na Covid (ne stariji od 72 sata) ili potvrdu o prebolovanom Covid-u (ne stariju od šest mjeseci) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Informacija o punktovima za testiranje uz obavezno pokazivanje ulaznice za utakmicu na uvid će biti objavljena tokom dana. Djeci mlađoj od sedam godina ulaz na stadion nije dozvoljen.

Iz NSBiH napominju da su za sve gledaoce na tribinama obavezne zaštitne maske.

Susret BiH – Finska igra se u subotu sa početkom u 15.00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje