Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

NS/FS BiH: Navijači na stadionima uz dozvolu nadležnog kriznog štaba

Preuzmite sliku

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine danas je održala telefonsku sjednicu na kojoj je razmatrana molba Fudbalskog kluba “Borac” Banja Luka, a kojom se tražilo odobravanje odigravanja utakmica preostala dva kola Premijer lige BiH uz prisustvo publike.

Komitet za Takmičenje je dao saglasnost za odigravanje utakmica Premijer lige BiH uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem je od strane nadležnog kriznog štaba dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima, saopšteno je iz NS/FS BiH.

“Uzimajući u obzir činjenicu da je epidemiološka situacija u BiH značajno poboljšana, dana 19.05.2021. godine Vlada Republike Srpske, odnosno, Republički štab za vanredne situacije je na 86. sjednici usvojio Zaključak broj: 86-1/21, a kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU ‘Institut za javno zdravstvo Republike Srpske'”, navodi se u saopštenju.

Shodno gore navedenom, Komitet za takmičenje NS/FS BiH je razmotrio predmetnu molbu, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih štabova, saglasnost Komiteta za sportsku medicinu NS/FS BiH i saglasnost Komiteta za stadione i bezbjednost NS/FS BiH te jednoglasno donio odluku da se preostale utakmice domaće lige odigraju uz prisustvo publike.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje