Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novo vrijedno dostignuće Džeke u Ligi prvaka, nadmašio je dvije legende

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko golovima protiv Viktorije Plzen napredovao je na listi najboljih strijelaca u historiji Lige prvaka.

Nema mnogo nogometaša koji se mogu pohvaliti podatkom da su postigli 28 golova u Ligi prvaka. Nekim velikim legendama svjetskog nogometa to nije pošlo za rukom, ali jeste Edinu Džeki.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH u pobjedi protiv Plzena (4:0) postigao je nova dva gola koja su mu donijela plasman na 33. mjesto vječite liste strijelaca u Ligi prvaka.

Vezano | Edin Džeko proglašen za igrača utakmice, dobio je i najveću ocjenu 

Na 33. mjestu vječite liste strijelaca u Ligi prvaka Džeko je sada zajedno s Erlingom Haalandom, Jean-Pierreom Papinom i Ryanom Giggsom.

Tako je prestigao dvije istinske legende ovog sporta, Luisa Suareza i slavnog Brazilca Rivalda. O kakvom se dostignuću radi, potvrđuje i podatak da je UEFA to odmah objavila na svojim zvaničnim stranicama.

Također, ovim golom “pobjegao” je Sadiju Maneu i nekadašnjem njemačkom napadaču Mariju Gomezu koji su ostali na 26 pogodaka u Ligi prvaka.

Iza Džeke su i velikani poput Robina van Persieja, Hernana Crespa, Josea Altafinija, Luisa Figa, Gonzala Higuaina, koji su postizali po 25 ili 24 gola u najelitnijem nogometnom takmičenju na svijetu.

Ono što je još važnije, naš nogometaš je pomogao Interu da se plasira u nokaut fazu Lige prvaka i tako izbaci Barcelonu u vrlo zahtjevnoj grupi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,