Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novo ime na Tušnju pojačava napad Crveno – crnih

Preuzmite sliku

Robert Mišković novi je fudbaler u redovima FK Sloboda.

Dvadesetjednogodišnji špic dolazi iz redova NK Osijek kako bi pojačao napadački red ekipe Gradimira Crnogorca.

“Ovu priliku koristimo da se zahvalimo dugogodišnjim sportskim prijateljima iz Slavonije na čelu sa šefom stručnog štaba Nenadom Bjelicom koji su našem klubu izašli u susret pri transferu Miškovića na Tušanj. Nastavak je ovo izvrsne saradnje koju gaje naši klubovi. Mladi ofanzivac će kao posuđen fudbaler Osječana nositi crveno – crni dres do kraja ove sezone” – saopćili su iz FK Sloboda.

Mišković je po dolasku u redove Crveno – crnih izjavio:

„Sretan sam što sam došao ovdje i jedva čekam da obučem dres Slobode i počnem igrati. Navijači mogu očekivati od mene da dam sve od sebe na terenu i da Sloboda bude što uspješnija ove sezone“, kazao je novi fudbaler FK Sloboda.

  • Mišković (190 cm) je rođen u Njemačkoj gdje je prošao omladinske kategorije Ingolstadta igrajući kadetsku i juniorsku Bundesligu. Karijeru nastavlja u Osijeku, a osim kluba sa Drave nastupao je još i za Rudeš, Inter Zaprešić, Dinamo Zagreb i Zrinjski.

    U prvom dijelu ove sezone za Osječane je upisao 16 nastupa u Prvoj i Drugoj HNL, te Kupu Hrvatske. Postigao je tri gola uz jednu asistenciju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,