Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi sponzor na Tušnju: Solana Tuzla postala dio Crveno – crne porodice

Preuzmite sliku

Solana Tuzla prepoznala je potencijal i značaj Fudbalskog kluba Sloboda te odlučila postati dio Crveno- crne porodice.

Dva simbola sjeveroistočne Bosne ujedinila su se u ispunjavanju zajedničkog cilja. Dugogodišnja tradicija- preko stotinu godina postojanja, predstavlja posebnu poveznicu između Slobode i Solane, u čemu se dodatno ogleda značaj ove saradnje.

„Želim da izrazim svoje zadovoljstvo što je Solana Tuzla ponovo članica naše velike porodice. Ovo je nastavak višedecenijskog ulaganja u kompletan tuzlanski sport gdje je Solana Tuzla i bila nosioc podrške lokalnim sportovima u predratnim vremenima. Ovo je dokaz da se industrijski giganti ponovo bude i da Fudbalski klub Sloboda konačno dobija pažnju i podršku kakvu zaslužuje. Samo mogu reći dobro nam došli“, rekao je predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda, Elmir Šećerbegović.

Saradnja Fudbalskog kluba „Sloboda“ i Solane donijet će nove mogućnosti i prilike za obje organizacije. Ugovor o sponzorstvu potpisan je na godinu dana.

O Solani

Solana (osnovana 1885.) je kroz svoju dugu industrijsku tradiciju uvijek zauzimala lidersku regionalnu poziciju, te se etablirala kao jedan od ključnih proizvođača soli na tržištu jugoistočne Europe. Glavna djelatnost kompanije je eksploatacija i prerada prirodne soli kao glave privredne grane na području grada Tuzle.

O Fudbalskom klubu „Sloboda“

Fudbalski klub Sloboda Tuzla je nogometni klub iz Tuzle, Bosna i Hercegovina. Osnovan je 1919. godine i takmiči se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U sezoni 2013/14. osvojio je prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH i izborio plasman u Premijer ligu BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,