Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi selektor Srbije Dick Advocaat stigao u Beograd

Preuzmite sliku

Holandski trener Dick Advocaat stigao je u nedelju uveče u Beograd, a u ponedeljak će biti zvanično predstavljen kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije i potpisati ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije.

Advocaat dolazi na klupu “Orlova“ kao trajno riješenje, nakon što je u prethodnom periodu tu ulogu obavljao Ljubinko Drulović, u svojstvu vršioca dužnosti.

Prethodno je Srbiju predvodio Siniša Mihajlović, ali je sa njim saradnja raskinuta nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Advocaat će potpisati ugovor i preuzeti ulogu selektora reprezentacije Srbije na konferenciji za medije koja je zakazana za ponedeljak u Staroj Pazovi, objavio je kurir-info.rs.

Advocaat  je kao trener osvojio 15 trofeja: najprije drugu ligu Holandije sa SVV-om, zatim sa PSV-om titulu, Kup i Trofej Johan Cruijff u tri navrata, sa škotskim Rangersom je dvaput osvojio ligu, dva puta Kup i jednom Liga kup, a sa Zenitom iz Sankt Peterburga bio je prvak Rusije, osvajač Superkupa Rusije, te pobednik UEFA kupa i UEFA Superkupa 2008, što mu je i posljednji trofej.

Prethodne sezone radio je kao strateg AZ Alkmara, sa kojim je zauzeo osmo mjesto u holadnskom prvenstvu, a u karijeri je, pored ostalih, vodio i reprezentaciju Holandije u dva navrata, Belgije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje i Rusije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,