Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi rasplet događaja: Mourinho se vraća staroj “ljubavi”?

Preuzmite sliku

Jose Mourinho dobio je otkaz na mjestu trenera Manchester Uniteda nakon višesedmičnih nagađanja o ovom scenariju.

Klub je odlučio raskinuti ugovor sa ‘The Special Oneom’, što će ih koštati mnogo novca, a na njegovo mjesto – barem privremeno – trebala bi u srijedu biti postavljena nekadašnja legenda kluba.

Crveni vragovi su tako u potrazi za novim trenerom koji će probati spasiti sezonu, dok je portugalski stručnjak već upao u kombinacije renomiranih eVropskih klubova. Bivši trener Porta i Intera, želi što prije vratiti integritet i reputaciju koju je stvorio u tim klubovima s kojima je – osim naslova nacionalnog prvaka – osvajao i titule u Ligi prvaka, prenosi Germanijak.hr.

Kako prenosi španjolski El Mundo, Real Madrid bi mogao postati nova-stara Mourinhova destinacija.

Nekadašnji pomoćnik Sir Bobbya Robsona u Barceloni po drugi bi put mogao preuzeti klupu Kraljevskog kluba, kojega je vodio u razdoblju od 2010. do 2013. godine.

El Mundo piše da je trenutno nemoguće znati više o ovoj potencijalnoj suradnji, osim činjenice da uprava Reala trenutno raspravlja o povratku ‘Posebnog’ trenera.

AktuElnog prvaka EVrope, nakon otkaza Julenu Lopeteguiju, vodi donedavni trener B selekcije Santiago Solari, koji je u 11 susreta upisao 9 pobjeda uz 2 poraza. Međutim, ono što više brine Florentina Pereza jest činjenica da se Realova igra nimalo nije poboljšala pod vodstvom Argentinca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: