Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi nogometni izbornik Hrvatske Ante Čačić: Iza mene stoje rad i poštenje

Preuzmite sliku

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić izašao je danas prvi put samostalno u javnost s popisom igrača za dvije naredne kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo (EP).

“Hrvatska reprezentacija je nešto više od nogometa, ona je veća od svakoga igrača, od svakoga trenera pojedinačno”, rekao je Čačić.

Zahvalio se na ukazanom povjerenju i na činjenici da mu je ustupljen hrvatski nogometni ponos.

Ciljevi reprezentacije su jasni, prvi imperativ je završnica EP-a koje će se odigrati u Francuskoj iduće godine“, poručio je novi izbornik Čačić.

Istaknuo je kako će mu u ostvarivanju toga cilja pomoći najbliži suradnici, a to su Ante Miše, Josip Joe Šimunić, Leo Sovina i Marijan Mrmić.

  • Ante Čačić1
  • Izjavio je kako reprezentacija zahtijeva nepodijeljenu pozornost izbornika, svu njegovu stručnost, znanje i iskustvo.

    Ne možete sumnjati da je moje srce uz reprezentaciju“, rekao je Čačić.

    Poručio je kako je put prema Francuskoj dobrim dijelom prijeđen, preostale su dvije utakmice, te se zahvalio bivšem izborniku Kovaču na svemu što je učinio za reprezentaciju. Navijačima i javnosti je poručio kako vjeruje u uspjeh, pozvao je sve na podršku te istaknuo važnost podrške navijača:

    Lakše se boriti na travnjaku kada je Hrvatska iza nas. Očekujem i korektnu suradnju sa medijima.

    Objavio je i popis igrača za naredne utakmice: vratari su Subašić, Kalinić, Vargić, zadnji red igraju Srna, Ćorluka, Pranjić, Vida, Lovren, Vrsaljko, Lešković i Pivarić, srednji red su Modrić, Perišić, Rakitić, Kovačić, Badelj i Brozović, a napadači Olić, Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Pjaca i Čop.

    Čačić je komentirao i negativan prijem u dijelu javnosti nakon njegova imenovanja i na optužbe da nema dovoljno iskustva te da je čovjek Zdravka Mamića.

    Rekao je kako nije potrebno imati međunardono iskustvo kako bi bio kvalitetan trener, poručio “kako je svoj čovjek” i da Mamić nema nimalo veći utjecaj u HNS-u nego što je imao u vrijeme izbora Slavena Bilića na primjer.

    Nisam pao s Marsa, išao sam s klupe na klupu. O meni sude ljudi koji me ne poznaju“, rekao je Čačić i dodao da iza njega stoje rad i poštenje.

    Josipu Joeu Šimuniću je bio trener godinu dana u Dinamu, nazvao ga je oličenjem poštenja koji ima značajan ugled u svlačionici među igračima i koji će pomoći dobroj atmosferi među igračima i u odnosima sa upravom i trenerima. Nazvao ga je domoljubom te nije želio komentirati Šimunićev ispad na Maksimiru zbog kojega je suspendiran od igre.

    Hrvatska reprezentacija igra protiv Bugarske 10. listopada na Maksimiru i protiv Malte tri dana kasnije u Attardu.

    Ante Čačić jučer je izabran za novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije kada je predsjednik HNS-a Davor Šuker objavio da je Izvršni odbor jednoglasnom odlukom izabrao nasljednika Nike Kovača. (AA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,