Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi bh. premijerligaš planira izgradnju modernog stadiona sa 8.000 sjedećih mjesta

Preuzmite sliku

HŠK Posušje je nedavno nakon 12 godina zborio plasman u Premijer ligu BiH, a danas je na zvaničnoj Facebook stranici objavio fotografije budućeg izgleda stadiona Mokri Dolac.

  • “Postojeći stadion Mokri Dolac ima ogroman potencijal da postane adekvatna sportska građevina. Pozicioniran je unutar gustog urbanog tkiva i oko njega se nalazi javni prostor koji može i treba opsluživati pratećim sadržajima takvu infrastrukturnu građevinu.

  • Projektno rješenje podijeljeno je u više faza, a kao takvo ima i fleksibilnost za dinamiku izgradnje s obzirom na buduće potrebe i prioritete. Izgradnjom pojedine faze sukcesivno se zadovoljavaju i kategorije stadiona, a u konačnici rezultira 4. Kategorijom po UEFA pravilniku s kapacitetom od 8.000 ljudi”, navode iz Posušja.

  • Predsjednik Dario Sesar kazao je da su u klubu izradili duguročnu idejnu studiju cijele zone oko stadiona.

  • “Zbog nadolazećih investicija u nogometni stadion izradili smo dugoročnu idejnu studiju cijele zone mokri dolac buduće Posušje Arene koja će sluziti kao strategija razvoja nogometne infrastrukture u narednim godinama” izjavio je predsjednik HŠK Posušje, Dario Sesar.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,