Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nove vijesti iz Španije o transferu Pjanića u Italiju

Preuzmite sliku

Mundo Deportivo i Catalyuna Radio danas donose nove informacije u vezi budućnosti bh. fudbalera, Miralema Pjanića (31).

Već nekoliko dana, odnosno od imenovanja Allegrija za novog trenera Juventusa, piše se o povratku Pjanića u redove Stare dame, ali Princ nije prva želja Juventusa u veznom redu.

Allegri, koji s Miralemom ima sjajne odnose, pokušat će dovesti Locatelija (23) iz Sassuola koji bi sigurno imao manje finansijske uslove od Pjanića, ali s druge strane Sassuolo može biti prepreka u transferu zbog odštete koju žele za svog veznjaka.

Opcija B je dovođenje Pjanića, a u igri je nekoliko mogućih razmjena. Bracelona bi željele defanzivca De Ligta za Pjanića, dok Juventus razmišlja da za svog nekadašnjeg igrača ponude Bentancura ili Rabiota.

  • Pored Mundo Deportiva, Catalunya Radio danas izvještava o tome da je Napoli moguća naredna stanica Pjanića. Katalonci žele Fabiana Ruiza iz Napolija koji će za svog igrača postaviti visoku cijenu.

    Cilj Barce je da spusti cifru, a jedna od mogućnosti je da u transfer ubaci i Miralema Pjanića. Ipak, predsjednik Napolija već dugo vremena najavljuje da svoje igrače ne želi mijenjati, nego želi isključivo novac.

    Ronald Koeman čini se da će ostati trener Barcelone, a to za Pjanića znači samo jedno, klupa za rezervne igrače. (Reprezentacija.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje