Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova senzacija na SP: Rusija nakon penala poslala Španiju kući

Preuzmite sliku

Fudbaleri Rusije plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što su u osmini finala nakon penala slavili sa 5:4 protiv Španije.

Rusi će se u narednoj rundi koja je na programu 7. jula sastati sa pobjednikom meča Hrvatska – Danska koji je na programu večeras od 20 časova.

Šampion svijeta iz 2010. je do vođstva su došao u 14. minutu nakon prekida kada je ubačena lopta sa strane pogodila u nogu Sergeja Ignaševiča i završila u mreži.

Nakon toga, Rusi koji su se do tada više koncetrisani na defanzivu, su smjelije krenuli ka golu Španaca ali tim Fernanda Hierra je kontrolisao igru. U 39. minutu sreća je pogledala i Rusiju jer je nakon kornera lopta udarila u ruku Piquea a jedanesterac u 1:1 je pretvorio Artem Dzyuba.

Do kraja regulrnih 90 minuta mreže su mirovale a rezultat se nije mijenjao ni nakon dva produžetka. U penal seriji epitet heroja je ponio golman domaćih Akinfeev koji je odbranio udarac Kokea a potom i Aspasa sa 4:3 u penalima, odnosno 5:4 u konačnom rezultatu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,