Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova bruka na Tušnju: Široki Brijeg odnio bodove iz Tuzle, Sloboda najgori domaći tim (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u okviru XII kola BHT Premijer lige BiH na stadionu Tušanj pred oko 1.000 gledalaca ugostili su ekipu Širokog Brijega i pretrpjeli poraz rezultatom 0:3.

Hladan tuš za domaće dogodio se već u 8. minuti kada se Menalo sjajno snašao u šesnaestercu nakon ubačene lopte, iskoristio neopreznost odbrane Slobode i pogodio za vodstvo gostiju.

U nastavku utakmice Široki Brijeg je nastavio da kontroliše igru i stvara šanse pred golom Slobode ali se u nekoliko navrata golman domaćih Mumunivić istako sjajnim odbranama.

Tako je Muminović u 16. minuti odbranio jedanaesterac za goste, šutirao je Ćorić.

Sloboda je u nastavku uspjela preko Ordagića da organizuje nekoliko napada koji nisu bili opasni po goste.

Igrači Širokog Brijega pred sami kraj prvog poluvremena povisili su rezultat na 2:0, što je izazvalo negodovanje publike na tribinama i veliku radost gostujuće ekipe.

Početkom drugog poluvremena trener Slobode Slavko Petrović umjesto Ćulima i Zilkića, u igru uvodi Salihovića i Smajića nakon čega domaći fudbaleri uspijevaju donekle da zaigraju organizovanije, ali opet bez izglednih situacija za postizianje gola.

S druge strane Širokobriježni bez većih problema svaki blijedi pokušaj Slobode da umaji rezultat zaustavljaju.

Prvu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu Sloboda je imala u 75. minuti preko Ordagića koji šutira glavom ali lopta odlazi daleko pored gola.

U 87. minuti odličnu igru Široki brijeg krunisao je i trećim golom kada nakon jednog kontranapada Ivan Baraban rutinski matira Muminovića za konačnih 0:3 na Tušnju.

Do isteka 90-tog minuta na Tušnju nije bilo većih uzbuđenja. Publika sa tribina aplauzom je pozdravila goste iz Širokog Brijega koji su ostvarili zasluženu pobjedu, domaćim igračima upućeni su zvižduci.

Sloboda je nakon poraza od Širokog Brijega i zvanično najgora domaća ekipa kola BHT Premijer lige BiH jer su pred svojom publikom izgubili čak 5 utakmica uz samo jednu pobjedu i to protiv Željezničara.

U naradnoj utakmici Slobode trener Petrović neće u timu imati Sulejmana Krpića koji je danas zaradio treći žuti karton. (Foto: V.Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje