Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometni savez izrekao novčane kazne: Najgore prošli Sloboda, Željo i Sarajevo

Preuzmite sliku

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Vlade Rogića na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti, te je donijela odluke da se izreknu novčane kazne za ukupno 12 fudbalskih klubova.

Zbog incidenta na utakmici Sloboda-Željezničar koji su izazvali gostujući navijači FK „Sloboda“- je kažnjen u iznosu od 6.000,00 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i neodgovornog ponašanja navijača. Pored ove kazne na stadionu Tušanj za vrijeme utakmice između Slobode i Željezničara pričinjena je šteta (uništavanje stolica) od oko 1.600,00 KM.

FK „Željezničar“ na račun NS BiH  će morati uplatiti kaznu u iznosu od 7.000,00 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, neodgovornog i nasilnog ponašanja navijača.

FK Sarajevo je kažnjeno dva puta, 2.000,00 KM bodo tim će morati da plati zbog neodgovornog ponašanja navijača i isticanja neprimjerenog transparenta u utakmici s Olimpicom na stadionu Asim Ferhatović – Hase. Navijači Sarajeva olakšali su svoj klub i na utakmici 1/16 finala Kup BiH (Igman-Sarajevo) zbog neodgovornog i nasilnog ponašanja navijača FK Sarajevo izrečena je kazna od 7.000,00 KM.

Borac-Zrinjski – FK „Borac“- novčana kazna u iznosu od 3.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava i neodgovorno ponašanje navijača).

HŠK „Zrinjski“- novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM (neodgovorno ponašanje navijača);

Velež-Slavija – FK „Velež“- novčana kazna u iznosu od 1.500,00 KM (neodgovorno ponašanje navijača);

Travnik-Čelik – NK „Čelik“- novčana kazna u iznosu od 1.500,00 KM (neodgovorno ponašanje navijača);

Zbog nepoštivanja propisa (Pravilnika o licenciranju i Propozicija takmičenja) novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 KM kažnjavaju se: FK „Drina“, FK „Radnik“, FK „Slavija“, FK „Mladost“ i NK „Travnik“.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,