Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometni savez BiH pozvao državne institucije da poduzmu neophodne zakonske radnje prema preprodavačima ulaznica

Preuzmite sliku

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalsko saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj sjednici pozvao je državne institucije da ”poduzmu neophodne zakonske radnje prema preprodavačima ulaznica za utakmicu BiH – Belgija.

”Članovi Izvršnog odbora su iznenađeni informacijama o preprodaji ulaznica za kvalifikacionih utakmicu BiH-Belgija, osuđuju takve pojave i očekuju da državne institucije poduzmu neophodne zakonske radnje”, saopšteno je iz N/FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Utakmica devetog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” između fudbalskih reprezentacija BiH i Belgije igrat će se 7. oktobra od 18 sati na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu, a ulaznice na ”crnom tržištu”, na osnovu objavljenih oglasa na pojedinim internetskim stranicama, dosegle su cijenu i do 500 maraka.

Za meč posljednjeg 10. kola grupe ”H” u kojem će fudbaleri BiH biti gosti Estonije 10. oktobra u Tallinu bh. navijačima pripalo je 1.200 ulaznica po cijeni od 16 eura.

”Jedna osoba može kupiti najviše pet ulaznica, a prodaja će se vršiti isključivo putem N/FS BiH koji će pristigle zahtjeve razmatrati 3. oktobra”, istakli su iz N/FS BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje