Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nogometni reprezentativci BiH podržali akciju prodaje portreta (FOTO)

Preuzmite sliku

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine zajedno sa stručnim štabom posjetili su danas izložbu vlastitih portreta u sklopu akcije pomoći izgradnje kuće za roditelje djece oboljele od karcinoma, koja se gradi u Sarajevu.

Akademski slikari Adin Hebib i Samir Hadžbić autori su portreta koji idu na aukciju kako bi se prikupilo što više sredstava za izgradnju ove kuće.

Hebib je rekao kako je ideja za ovaj projekat postojala dugi niz godina.

Zahvalan sam kolegi Samiru s kojim sam zajedno radio na ovoj akciji. Zahvalan sam i Nogometnom savezu koji je unaprijed dao sredstva za ovaj projekat“, rekao je Hebib.

Hebib je rekao kako je akcija vrlo jednostavna i ima jedan cilj.

U Sarajevu se već tri godine gradi kuća za djecu oboljelu od karcinoma. Ovo je akcija akademskih slikara i Nogometnog saveza za izgradnju kuće djeci i roditeljima kako bi se imali gdje skloniti kada ta djeca obole od najgore bolesti“, dodao je Hebib, govoreći kako je siguran u uspjeh akcije te da će “nastaviti dalje”.

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković rekao je kako je akcija Nogometnog saveza za pomoć djeci oboljeloj od karcinoma jedna od društvenih odgovornosti Nogometnog saveza.

Radi se o akciji koja je dio društvene odgovornosti Nogometnog saveza i mi smo sa akademskim slikarom Hebibom pokrenuli akciju i ovo je samo nastavak akcije koja je počela u Sarajevu. Iskoristili smo pripreme naših ‘zmajeva’ u Zenici kako bismo posjetili ovu izložbu. Vjerujemo da će akcija biti uspješna i da ćemo uspjeti prikupiti što više sredstava za izgradnju kuće koja će pomoći i djeci i njihovim roditeljima i pozivam da oni koji mogu kupe neki od portreta kako bi pomogli“, rekao je Baković.

Dodao je kako su urađeni portreti svih ljudi koji su dali doprinos razvoju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i uspjehe bh. reprezentacije.

Izložba se sastoji od 50 portreta bivših i sadašnjih “zmajeva”, kao i stručnog štaba i osoblja Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Izložba je od jučer postavljena u hotelu “Dubrovnik” u Zenici i trajat će do završetka utakmice sa Velsom.

Akciji su se odazvali svi reprezentativci Bosne i Hercegovine koji su pristigli u Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, kao i stručni štab i osoblje Nogometnog saveza BiH, a prisutni građani iskoristili su priliku da pogledaju izložbu kao i da se fotografišu s igračima.

Podsjetimo, reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u ponedjeljak u Zenici kako bi se pripremili za susrete sa Velsom u Zenici 10. oktobra te Kiprom 13. oktobra u Nikoziji, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje