Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nogometni klub Čelik otvorio Fan Shop za svoje navijače i simpatizere

Preuzmite sliku

Nogometni klub Čelik zvanično je danas otvorio Fan Shop, u kojem navijači i simpatizeri tog kluba imaju mogućnost kupiti razne artikle sa klupskim obilježjima.

Prodavnica se nalazi na službenom ulazu na istočnu tribinu Stadiona “Bilino polje“, dom NK Čelik, koji se, nakon prošlogodišnjeg, prvog u historiji ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, ove sezone takmiči u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona. Čelik je jesenji dio završio kao prvi na tablici.

– Ovo je bio prvi, inicijalni korak, s obzirom da NK Čelik u historiji nije imao svoju, zvaničnu prodavnicu klupskih artikala. Ovo je pokušaj da se dodatno približimo navijačima i simpatizerima – ističe klupska portparolka Ajna Suljić.

Napomenula je da, trenutno, imaju ograničen broj artikala, ali Uprava, naglašava, svakodnevno radi na osiguranju prodaje i dresova u Fan Shop.

– To će, opet, biti prvi put u historiji da klub prodaje svoje dresove te da će sav prihod ići klubu. Ovo je prva prodavnica u kojoj znate da dajete svoj novac, a da on ide direktno Čeliku.

Do sada smo bili svjedoci da se samo ime, brend i znak našeg kluba iskorištavao za privatni kapital, odnosno u privatne svrhe. Ali, sada, ovo je prilika da ide direktno klubu- kaže portparolka Suljić, koja najavljuje da će u budućnosti širiti i prostorne kapacitete svoje prodavnice.

Prvi kupac u novootvorenom navijačkom šopu bio je Ide Akvić iz Zenice, koji je istakao kako je ovog puta kupio samo neke rekvizite, ali da će se uskoro vratiti sa sinom, kako bi kupili i dukserice.

-Želio sam biti prvi kupac i, tako, pomoći klubu. Samo Čelik! – poručio je Akvić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,