Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Noć fantastičnih asistencija Martiala, Bayern ponižen u Parizu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras su širom Evrope odigrane utakmice grupne faze Lige prvaka po grupama A, B, C i D. 

Roma je u ranijem terminu savladala ekipu Qarabaga sa 1:2, a odlučujući gol za Romu postigao je Edin Džeko. Sjajna forma Džeke raduje sve navijače bh. reprezentacije prije utakmice protiv Belgije i Estonije.

PSG je u Parizu sa 3:0 deklasirao Bayern. Oslabljeni gosti su na Park Prinčeva stigli u lošoj formi u Bundesligi. PSG je stigao do ranog vodstva, kada je u drugoj minuti Alves iskoristio loptu Neymara i pogodio za 1:0. Do kraja poluvremena Cavani je sjajno pogodio. U drugom poluvremenu atraktivan fudbal, prilike na obe strane, ali ekipa PSG-a je bila konkretnija i stigla do gola u 61. minuti. Mbappe je fantastično prošao po desnoj strani i uposlio Neymara za konačnih 3:0.


Manchester United je u Moskvi porazio CSKA sa 1:4, a dva gola su djelo Lukakua. U strijelce su se upisali Martial i Mkhitariyan. Igrač utakmice je mladi Martial, koji je tri puta asistirao saigračima za pogodak. Gol za CSKA postigao je Kuchaev.


Chelsea je u Madridu odigrao 1:2 sa Atletico Madridom. Derbi susret grupe C obilježio je debi Lige prvaka na novom stadionu u Madridu. Atletico Madrid je poveo u prvom poluvremenu preko Grizemanna. U drugom poluvremenu preokret Chelseaja. Morata je sjajno prošao kroz šesnaesterac i pogodio za 1:1, a konačnih 1:2 postigao je Batshuayi u 94. minuti utakmice.

Svi rezultati 2. kola grupne faze Lige prvaka:

Qarabag-AS Roma 1:1
Anderlecht-Celtic 0:3
Atl. Madrid-Chelsea 1:2
Basel-Benfica 5:0
CSKA Moscow-Manchester Utd 1:4
Juventus-Olympiakos 2:0
PSG-Bayern 3:0
Sporting-Barcelona 0:1

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje