Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

NK Čelik na putu oporavka dobio sponzora u kompaniji Carlsberg BiH

Preuzmite sliku

Nogometni klub Čelik dobio je danas novog sponzora, kompaniju Carlsberg BiH, koja se kroz partnerstvo s vodećim sportskim simbolom Zenice želi dodatno povezati s tim gradom.

-Nadam se da je ovo početak lijepe priče, koja će svima nama donijeti uspjeh – kazao je generalni sekretar NK Čelik Ismar Huskić.

Izrazio je nadu da će prvi prvak BiH, koji je naslov najboljeg bh. tima osvajao tri sezone uzastopno, ovim partnerstvom doći i do boljih sportskih rezultata.

-Već u subotu nas očekuje teška utakmica s renomiranim klubom, tuzlanskom Slobodom i to će biti jedan od derbija 20. kola – najavio je Huskić, navodećida su se tokom zime konsolidovali te dobro pojačali pa se nada da će subotnji meč biti istinski spektakl.

-Imali smo dosta dolazaka. Jedno od zvučnijih pojačanja je Pascual Okoli, koji je došao iz turskog Bursaspora – kazao je Huskić.

Direktor Carlsberg BiH Amir Tobudić kazao je da je Čelik prvi fudbalski klub s kojim su napravili saradnju u BiH.

-Mi gledamo da pomognemo perspektivnim i mladim klubovima, ali Čelik nije mali klub. To je klub s velikom tradicijom – kazao je on i dodao da su i promjene koje su se desile u klubu dobra prilika da se podigne kvalitet fudbala kojeg Čelik igra.

Carlsberg je potpisao i ugovor s Omladinskom školom zeničkog premijerligaša koja je temelj razvoja kluba. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,