Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nisu ovi igrači došli iz treće lige, ovo su potencijalni reprezentativci

Preuzmite sliku

Novi šef stručnog štaba tuzlanske Slobode, Slavko Petrović je već počeo sa radom na stadionu Tušanj. Petrović stiže u izuzetno neugodno vrijeme za Slobodu. Ekipa je napravila najgori početak prvenstva u historiji kluba.

,,Moraćemo izaći iz krize jer ekipa ima dosta kvalitetnih igrača koji mogu da se nose sa tim. Nisu to igrači koji su došli iz treće lige nego potencijalni reprezentativci. Tu ima kvaliteta i moraćemo pokazati da je neuspjeh prošao. Poznajem ekipu Slobode i čitavu ligu. Zato sam i rekao da ima dosta kvalitetnih igrača koji ciljeve koje ćemo mi postaviti, moraju ispuniti”, rekao je Petrović za zvaničnu stranicu FK Sloboda.

,,Ako se kaže igrač imao loš dan. On može imati loš dan na taktičkom i tehničkom nivou. Ali ono što je bitno jeste dobiti taj mentalitet želje, volje i borbe. Vidjelo se to u Radniku da je jedna prosječna ekipa napravila puno prethodne sezone”. Petrović će obaviti razgovore sa igračima u četiri oka gdje mu se igrači moraju otvoriti.

,,Kako sam prestao raditi u Željezničaru, pratio sam ligu jer me to zanima. Obaviću razgovore sa igračima u četiri oka, gdje mi se igrači moraju otvoriti. Očekujem iskrenost kako bismo znali šta da uradimo da bismo izašli iz krize”, dodao je novi trener Slobode.

,,Kada sam počeo da radim prije tri godine u BiH, prva utakmica je bila protiv Slobode, druga je bila protiv Zvijezde u kojoj je igrao Ordagić. On je bio moja želja, želio sam ga u Radniku i ova dva prelazna roka u Želji. On je najbolji igrač na ovoj poziciji u državi. Mora ga probuditi, može jako puno pružiti. Ja sam i u ovom prelaznom roku imao nekoliko želja poput Krpića i Todorovića. To su bile moje želje da dođu u Želju, nismo uspjeli. Sigurno je da ima tu iskusnih igrača da vode klub”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje